Artek AMA500 riippuvalaisin

498,00 
Katso alennusprosenttisi

Artekin valmistama ja Aino Aallon vuonna 1941 suunnittelema AMA500-riippuvalaisin. AMA500 valaisee pehmeän lämpimin sävyin. Laakea, teräslevystä valmistettu varjostin suuntaa valon laajasti alaspäin ja sopii siksi yksittäiseksi valaisimeksi ruoka- tai työpöydän ylle. Messinkiheijastimen läpi valo siivilöityy pehmeästi. Varjostimen valkoinen sisäpinta jäljittelee auringonvaloa ja alareuna ehkäisee häikäisyä. Näyttävää AMA500 riippuvalaisinta on saatavana kahtena versiona: valkoisena messinkidetaljein ja rajoitettu erä täyteläisen vihreänä messinkidetaljein.

Vihreä valaisin on samanlainen kuin Villa Mairean kirjastossa, jota pidetään yleisesti yhtenä 1900-luvun arkkitehtuurin mestariteoksista. Alvar ja Aino Aalto suunnittelivat Villa Mairean vuosina 1938–1939 Maire ja Harry Gullichsen kodiksi. Pariskunta tunnetaan taiteen keräilijöinä ja suosijoina. Maire Gullichsen on myös yksi Artekin perustajista. Aaltojen ja Gullichsenien yhteistyön tuloksena syntyi uniikki ja kokonaisvaltainen taideteos, joka täyttää Aaltojen modernin mutta inhimillisen arkkitehtuurin kaikki tavoitteet.

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Lisätiedot

Valmistaja

Artek

Suunnittelija

Aino Aalto

Toimitusaika

Varastosta 1-2 päivää, tilattaessa 2-3 viikkoa.

Väri

Vihreä / messinki, Valkoinen / Messinki

Mitat

Varjostimen halkaisija 32 cm, varjostimen korkeus 23 cm, johdon pituus 250 cm, kattokupin halkaisija 12 cm, kattokupin korkeus 10 cm.

Kytkentä

Sokeripalakytkentä, pakkaukseen ei sisälly pistotulppaa

Saatat myös pitää...