Artek

Artek – Taidetta ja toimivaa muotoilua

Suomalainen Artek on jo yli 85 vuoden ajan yhdistänyt taidetta ja toimivaa muotoilua ainutlaatuisella tavalla. Artek on tunnettu maailmanlaajuisesti laadukkaista huonekaluistaan, valaisimistaan ja sisustustuotteistaan, jotka ovat saaneet inspiraationsa luonnosta, suomalaisesta kulttuurista ja modernismista.

Artekin historia

Artekin tarina alkoi vuonna 1935, kun neljä visionääristä taiteilijaa – Alvar Aalto, Maire Gullichsen, Nils-Gustav Hahl ja Harry Gullichsen – yhdistivät voimansa luodakseen yrityksen, joka edustaisi suomalaista muotoilua ja taiteellista ajattelua. Heidän tavoitteenaan oli luoda huonekaluja, jotka olisivat sekä kauniita että toimivia, ja jotka sopisivat täydellisesti moderniin elämäntyyliin.

Artekin perustajat olivat edelläkävijöitä aikana, jolloin modernismi alkoi vallata maailmaa. Heidän luomansa huonekalut ja sisustustuotteet olivat rohkeita, innovatiivisia ja käytännöllisiä. Alvar Aalto, yksi yrityksen perustajista, tunnetaan erityisesti Artekin ikonisista huonekaluista, kuten Paimio-tuolista ja Aalto-maljakosta, jotka ovat edelleen suosittuja ja arvostettuja ympäri maailmaa.

Artek on taidetta ja toimivaa muotoilua

Artekin filosofia perustuu yhdistämään taide ja toimiva muotoilu. Yritys uskoo, että huonekalujen ja sisustustuotteiden tulisi olla enemmän kuin vain käytännöllisiä esineitä – ne voivat olla myös taideteoksia, jotka tuovat kauneutta ja iloa arkeen. Artekin tuotteet ovat suunniteltu kestämään aikaa sekä fyysisesti että esteettisesti, ja ne sopivat erinomaisesti niin kotiin kuin julkisiin tiloihin.

Artekin suunnittelijoilla on vapaus ilmaista itseään ja luoda ainutlaatuisia teoksia, jotka heijastavat heidän omaa luovuuttaan ja visioitaan. Yritys tukee myös nuoria suunnittelijoita ja taiteilijoita, tarjoten heille mahdollisuuden kehittää ja näyttää taitojaan.

Monipuolinen valikoima Artek-tuotteita

Artekin valikoima koostuu laadukkaista huonekaluista, valaisimista ja sisustustuotteista, jotka ovat suunniteltu tarkasti ja huolella. Yrityksen tuotteet ovat ajattomia ja monipuolisia, ja ne sopivat erinomaisesti erilaisiin sisustustyyleihin ja tiloihin. Valikoimastamme löydät paljon yrityksen tuotteita, kuten Artek tuolit, jakkarat, pöydät, valaisimet, julisteet ja nojatuolit.

Näytetään tulokset 1–16 / 154

Näytetään tulokset 1–16 / 154